© 2024 Национално движение "Център"

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ

ЦЕНТЪР > УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ
DarinDrosev-re

Председател

Д-р Дарин Дросев

Д-р Дарин Дросев е роден в град Ямбол през 1975 г. Завършва с отличие първия випуск на ГПЧЕ "Васил Карагьозов" през 1994 г. с профил „Английски език“.

Завършва Американския университет в България с две бакалавърски степени по специалности „Политология“ и „Стопанско управление“. Също така е магистър по „Философия“. Притежава и научна степен доктор по „Философия“ от Софийски университет. Той е дългогодишен преподавател в Софийския университет по „Логика“ и „Философия“.

Учредител и лидер на независими организации на завършили висше образование. Политически анализатор и разпознаваем стратег. Развива собствен бизнес в сферата на преводаческите услуги. Неженен с дъщеря на 21 г.

Национално движение ЦЕНТЪР

Управителен Съвет

Емилия Божинова

Емилия Божинова

Реставратор. Председател на ПП "Българско лято"

Емилия Божинова е родена през 1990 г. в Плевен. Учи „Графичен дизайн“ в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Завършва Националната художествена академия през 2014 г. със степен магистър по „Реставрация“. По време на обучението си участва във възстановката на монументални и кавалетни мозайки, картини, икони и стенописи. Става част от програма за обмен на студенти в Академията за изящни изкуства в град Бреша, Италия. Придобива и втора специалност – „Педагогика на изобразителното изкуство в началното образование“. Има няколко години административен опит, след което се връща към реставрацията като служител на фондация „Тракия“. Ангажирана е със съдбата на културно-историческото наследство на страната. Възмутена е от корупционните схеми, превзели дори културата и изкуството. Иска да работи за промяна на тежките и бавни процедури по одобрението на проекти за реставрация на обекти на културното наследство от национално и световно значение.

Мануела Димитрова

Мануела Димитрова

Юрист

Мануела Димитрова е родена през 1987 година в град Стара Загора. Продължава образованието си в гр. София, специалност „Право“ в Университет за национално и светорно стопанство. Работи като младши юрисконсулт в Столична община район – Слатина. Изкарва дистанционен курс по Въведение в американското право към Пенсилванския правен университет в САЩ. През 2022 г. печели конкурс за главен юрисконсулт в Столична дирекция на вътрешните работи, където работи до края на януари 2024 год. Има огромно желание положението в Република България да се промени към по-добро и да бъдат чути хората, които са се обезверили, като им се вдъхне вяра и надежда за по-добро, за начало на един справедлив и спокоен живот. Стремежът на мен и моито приятели в сдружението да работим заедно ме кара да вярвам, че ще сме в състояние да помогнем за един по-добър живот като защитим правата на хората. Мотивира ме идеята да развием добри резултати относно постигането на поставените ни цели.

Петър Стефанов

инж. Петър Стефанов

Системен инженер и магистър по "Киберсигурност"

Петър Стефанов е роден през 1981 г. в град Пазарджик. Завършил е магистратура специалност "Киберсигурност" във Военна академия "Г. С. Раковски". Има бакалавърска степен като системен инженер, специалност "Телекомуникации" от Нов български университет. Завършил е средно специално образование в МГ " К. Величков" - Пазарджик. Специалист в сферата на информационните технологии. Управлява собствен бизнес. Участвал е в различни, проекти и инициативи. Има интереси в сферата на високите технологии и инвестициите.

Румен Стоянов

Румен Стоянов

Изп. директор на "Кметовете на кметства в Република България"

Румен Стоянов е роден 1965 година в гр. Калофер. Завършва висше образование – магистър по "Икономика на туризма" в Аграрен университет – гр. Пловдив. Председател е на сдружения с нестопанска цел, някои от които: "Организация на развъдчиците на автохтонни породи овце в България" и "Развъдчиците на Българско кафяво говедо – Калофер". Изпълнителен директор е на сдружение "Кметовете на кметства в Република България". Дългогодишен кмет е на град Калофер. Преди да поеме управлението на града на Ботев, се занимава с частен бизнес.