© 2024 Национално движение "Център"

ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ

ЦЕНТЪР > ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ

Нашите умове са нашето богатство

Обществен съвет

OC_website OC_website 100% 14 Find in sheet C7 Александър Григоров Александър Григоров Turn on screen reader support To enable screen reader support, press ⌘+Option+Z To learn about keyboard shortcuts, press ⌘slashDessislava Vitkov has joined the document.

Александър Григоров

Член на ОС

Специалист по контрол и управление на инфраструктурни проекти ...Александър Григоров е роден през 1961 г. Учи геодезия, фотограметрия и картография. Магистър е по "Земеустройство и геодезия" от ВИАС-София и МИИЗ-Москва. Има лиценз за оценка на замеделски земи и подобренията върху тях. Има сертификат за управление на проекти и мониторинг от ИПАЕИ към МС. Работил е в много пътностроителни фирми - управление и контрол на дейността. Работил е в областна администрация София област, като областен управител и заметсник-областен управител по контрол и управление на инфраструктурни проекти и др.

Александър Стоянов

Александър Стоянов

Член на ОС

Организационен секретар на ПП "Българска земеделска партия".
Александър Стоянов е роден през 1977 г. в гр. София. Завършил е специалност "Финанси" - степен бакалавър в Стопанска академия "Димитър А. Ценов" - гр. Свищов. От 2003 г. има собствен бизнес с предмет на дейност "Ключарски услуги и охранителна дейност". Бил е многократно кандидат за народен представител, кмет и общински съветник. От 2019 г. е организационен секретар на Българска земеделска партия (БЗП).

Анастас Костов

Анастас Костов

Член на ОС

Икономист и инженер
Анастас Костов е роден през 1986 г. в гр. Пловдив. Завършва Електротехникум в гр. Пловдив. Има икономическа бакалавърска степен от Аграрен университет гр. Пловдив и му предстои дипломиране в инженерна магистърска степен. Работил е за няколко международни компании в сферата за производство на домакински електроуреди и електрическата мобилност. Има интереси в сферата на световната история и ролята на обществата в развитието й, световни религии и учения и геополитика.

Антоанета Раковска

Адв. Антоанета Раковска

Член на ОС

Адв. Антоанета Раковска е родена през 1986 г. в гр. София. Завършва "Право" ...с магистърска степен. Регистриран медиатор към Министерство на правосъдието от 2023 г. в сферата на търговската медиация. Гради кариера като юрисконсулт в сферата на застраховането и е работила в някои от най-големите застрахователни дружества в България. В момента управлява застрахователен брокер. През годините е участвала в различни комисии за изготвяне и разглеждане на обществени поръчки. Интереси в сферата на историята и образованието.

адв. Атанас Бояджиев

адв. Атанас Бояджиев

Член на ОС

Mагистър по "Право" и доктор по "История и археология" – "Историята на България от... Средновековието до наши дни". Действащ адвокат и преподавател, автор и лектор на научни публикации в областта на корупционните престъпления. Той е един от организаторите на протестите в гр. Пловдив срещу отдаването на концесия и застрояването на парк "Отдих и култура", също и на недоволството по казуса с Пловдивския панаир и на протестите срещу презастрояването в кварталите и начина на управление в града.

Борис Голомехов

Борис Голомехов

Член на ОС

Икономист и управител на хотелска верига
Борис Голомехов е роден през 1958 г. в град Велинград. Той е магистър по "Икономика на туризма". Управител е на емблематични хотели във Велинград, Пловдив, Боровец, Пампорово. Общински съветник и председател на Общинския съвет на град Велинград. Председател е на ТД "Юндола" 1919. Управител е на ВиК град Велинград.

Георги Василев

Георги Василев

Член на ОС

Икономист в голяма международна компания
Георги Василев е роден през 1984 г. в гр. Своге. По образование е магистър по "Икономика". През последните 5 години работи като икономист в голяма международна компания. Придобил е ценен опит в анализа на данни, разработването на стратегии и управлението на екипи. Има интереси в сферата на политиката, икономиката, финансите и технологиите. Вярва, че България има нужда от промяна. Вдъхновява го идеята за по-справедливо и по-проспериращо общество.

Георги Какалов

Георги Какалов

Член на ОС

Бивш общински съветник и служител на МВР
Георги Какалов е роден през 1971 г. Висшето си образование завършва във ВУАРР гр. Пловдив, специалност "Стопанско управление". Има и две магистърски степени по "Национална сигурност" и ,"Мениджмънт на храните и храненето". Работил е като полицай във Второ РПУ гр. Пловдив до 1994 г. Бил е три мандата общински съветник, като два от тях е бил зам.-председател на Общински съвет Марица. Участвал е активно в работния процес на Общината. Познава в детайли проблемите и несгодите на жителите и е работил всеотдайно за тяхното решаване.

Гюнер Тахир

Гюнер Тахир

Член на ОС

Управител и финансов контрольор в частни строителни компании
Гюнер Тахир е роден през 1961 г. в с. Самуил, Разградска област. Завършва "Българска филология", "Журналистика" и "Право". Работил е като преподавател по български език в средно училище и като преподавател пои съвременен турски език в Шуменски университет "Епископ Константин Преславски". Бил е зам.-кмет и кмет на Община Самуил, зам.-областен управител на Русенска област. От 2008 г. до днес е управител и финансов контрольор в частни строителни компании.

д-р Ганка Василева

д-р Ганка Василева

Член на ОС

Лекар с над 45 години стаж
Д-р Ганка Василева е родена през 1953 г. и е лекар с над 45 години стаж. Последователно преминава трудовия си път от лекар – ординатор във ВМА - Военна болница, завеждащ "Здравна служба" в гр. Железногорск, Курска област; завеждащ медицинско отделение в ХЕИ - Сливен; лекар в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" АД. Общопрактикуващ лекар е в АПИМП "Д-р Ганка Василева". Заемана длъжност директор на "Медицински център по спортна медицина", както и директор на РЦЗ – Сливен. Тя е общински съветник и зам.-председател на Общински съвет – Сливен, мандат 2011-2015; общински съветник и председател на Комисия по оперативен контрол, мандат 2007-2011 в Общински съвет Сливен.

д-р Ростислава Димитрова

д-р Ростислава Димитрова

Член на ОС

Лекар и експерт в областта на здравната политика и здравеопазване
Д-р Ростислава Димитрова е родена в гр. София. Лекар по образование и експерт в областта на здравната политика и здравеопазване. Професионалната си кариера започва в националните здравни институции, министерство на здравеопазването, НЗОК, главен експерт на Комисия по здравеопазване в Народно събрание. През 2000 г. провежда парламентарен стаж в Германския Бундестаг в Берлин. От 2005 до 2008 г. е съветник по здравеопазване, околна среда и безопасност на храните на групата ALDE в Европейския парламент в Брюксел. От 2008-2013 г. работи като съветник по обществено здраве в Главна Дирекция „Здравеопазване“, отдел „Здравни системи“ на Европейската Комисия в Брюксел. Част от отговорностите й са свързани с програмиране на здравни приоритети в Европейските фондове 2014-2020, създаване на мрежа за електронно здравеопазване на страните членки в ЕС в рамките на Директивата за трансгранични медицински услуги, мониториране на здравните системи в ЕС. След завръщането си в България през 2013 г. стартира своя компания за клинични изпитвания на лекарства и консултантски услуги в сектор здравеопазване.

damian-minderman

Дамян Миндерман

Член на ОС

Притежава собствен бизнес
Дамян Миндерман e роден през 2004 г. в Оснабрюк (Германия). Завършва бизнес колеж в Малага (Испания). Говори свободно 4 езика. Живял е в много страни, а в момента има бизнес в България от няколко месеца.

desislava-kovacheva

Десислава Ковачева

Член на ОС

Филмов и телевизионен продуцент и сценарист
Десислава Ковачева е филмов и телевизионен продуцент и сценарист. Родена е през 1973 година в София. Завършва АМТИИ, специалност "Пиано" и "Артмениджмънт". Дебютира в киното с игралния филм "Гераците" (2008). Следват "Преглед на вътрешните пространства" (2017, игрален 80 мин), "Бягай" 2019, (игрален, 90 мин), "Ботев" (2022, игрален, 140), "1349 лето Господне" (2023, игрален). Създател на продуцентската компания "Дема филм".

Димитър Байрактаров

Димитър Байрактаров

Член на ОС

Журналист, финансов експерт, преподавател
Димитър Байрактаров е роден през 1964 г. в гр. Велинград. Завършва УНСС в София със специалност "Икономика и организация на труда". Работи като финансов експерт и преподавател по икономически и правни дисциплини. В годините на прехода изработва учебна програма в сферата на икономиката и пазарните отношения, по която се подготвят и преквалифицират хиляди българи в годините на прехода. Дългогодишен журналист. Работи като такъв и към този момент. Димитър Байрактаров е избран за народен представител в XLIII народно събрание, в което е зам.-председател на Комисия по икономическа политика и туризъм и член на Комисия по труда, социалната и демографската политика. Успява да изработи и прокара редица законопроекти в защита на потребителите и на гражданите от нелоялни практики на ЧСИ-тата. Притежава богат житейски, политически, икономически и журналистически опит. Експерт е в сферата на комуникациите и политическия пиар. Негови журналистически разследвания са признати от ОЛАФ и са довели до ефективни действия в борбата срещу финансовите измами с финансови средства на ЕС от държавни органи.

Диян Димов

Диян Димов

Член на ОС

Строителен предприемач
Диян Димов е роден през 1982 г. в град Разград. Получава средното си образование в ГПЧЕ "Екзарх Йосиф" специалност "Чужди езици - немски и френски". Завършва Варненски свободен университет, специалност "Архитектура". Занимава се със строителство.

Дмитрий Ламбов

Дмитрий Ламбов

Член на ОС

Председател на Обществена асоциация българска община "Възраждане"
Дмитрий Ламбов е роден през 1975 г. в село Твърдица, Република Молдова. Има средно-техническо образование и е технолог по професия. Директор е на тухлено производство. Председател е на Обществена асоциация българска община "Възраждане".

Добрин Добрев

Добрин Добрев

Член на ОС

Режисьор
Добрин Добрев е роден през 1979 година. По професия е звукорежисьор и режисьор с над 20 години опит в областта на медиите и телевизионните формати. Има дългогодишна дейност като PR на Българска агенция по безопасност на храните. Учредител и деятел в редица граждански и национални, родолюбиви движения.

Елена Гулева

Елена Гулева

Член на ОС

Собственик на бизнес и студент по "Бизнес администрация"
Елена Гулева е родена през 1981 г. в гр. Гоце Делчев. Тя е човек с разнообразен професионален път, преплитащ се със собствен бизнес, като в момента е активна студентка по "Бизнес администрация" и има интереси в различни сфери. Владее свободно гръцки и немски език.

Елисавета Камбурова

Елисавета Камбурова

Член на ОС

Член на УС на международна НПО "Българско бюро за разследване екологическата безопасност и борба с обществените заплахи"
Елисавета Камбурова е родена през 1962 г. Завършва УНСС - "Екология и опазване на природната среда, управление на предприятия" и Софийски университет "Св.Климент Охридски" - "Молекулярна и функционална биология", "Химия", а преди това учи в "Сент Джордж мемориал Колидж" – Лагос, Нигерия, хуманитарни науки. Директор е на направление "Международни дейности" на Българско бюро за разследване ЕКОЛОГИЧЕСКАТА БЕЗОПАСНОСТ И БОРБА С ОБЩЕСТВЕНИТЕ ЗАПЛАХИ – международна неправителствена организация. Член на УС Център СИОНЕС за изучаване и изследване на съвременните обществени отношения, развитието и взаимодействието на етнокултурни, етнорелигиозни общности, научно-теоретични и научно-приложни изследвания за изучаване на КИН, като основната й дейност е свързана със съхраняване, реставриране и социализиране на паметници на КИН.

Емил Цветков

Емил Цветков

Член на ОС

Главен готвач
Емил Цветков е роден в град Пловдив през 1992 година. Завършва Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" град Пловдив. Над 10 години се занимава в сферата на ресторантьорството и туризма като готвач, а към момента е главен готвач. Менажира главни и големи събития и мероприятия в град Пловдив. От дълги години е част от футболната общност, главен деец при привържениците от един на пловдивските клубове.

Златко Павлов

Златко Павлов

Член на ОС

Актьор, радиоводещ, продуцент, сценарист, режисьор
Златко Павлов е роден през 1962 г. в град Първомай . Завършва Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" - "Управление на културата", специалност "Журналистика". Учи в Полувисш институт за културно-просветни кадри "Братя Миладинови" гр. Благоевград – специалност "Театър". Работил е като актьор в куклен театър гр. Пазарджик. Бил е радиоводещ. Също така е продуцент, сценарист, режисьор и изпълнител на главната роля във филма "Когато ти решиш да си заминеш", спечелил специалната награда на журито на Международния кинофестивал БАЛФЕСТ 2010 година. Дублира филми за БНТ, "Дискавъри", телевизия "Туризъм" и много други. Гласът му е популярен от много аудио и видео клипове. Той е професионален водещ на тържествени събития и промоции.

Ивайло Шопски

Ивайло Шопски

Член на ОС

Създател на Пътуващо читалище „Бащино огнище
Ивайло Шопски е роден през 1982 г. в гр. Русе. Завършва средно техническо образование в гр. Радомир. Учи МО в НБУ. Получава магистърска степен "Стопанско управление" в Стопанска академия "Димитър А. Ценов" – Свищов. Работил съм като дърводелец в кино продукции. Има ръководен и практически опит в автомобилния и автопочистващия бранш. Развива успешен бизнес с фермерски продукти. Създава през 2016 г. Пътуващо читалище „Бащино огнище“. С него издава 15 книги, няколко документални филма, радио предаване и два музикални албума. Организира множество събития, концерти и др. От 2016 г. освен с организация на събития и PR е автор и водещ на ТВ рубрики и предавания по няколко национални телевизии.

Инж. Валентин Карамфилов

Инж. Валентин Карамфилов

Член на ОС

Участва в работата на Световната организация на прехрана FAO отдел "Гори" и в Комитета по дървесина към ООН, Женева
Инж. Валентин Карамфилов е роден в гр. София. Завършва Висш лесотехнически институт София, специалност "Стопанисване на горите", факултет "Горско стопанство". Експерт е по горска политика в Асоциация на общинските гори АОГ, Асоциация на горските фирми в България, Български ловно рибарски съюз, член на УС на "БУЛПРОФОР"- браншова организация на частно практикуващите лесовъди, член на Висшия експертен екологичен съвет при МОСВ, почетен председател на Българска ловна асоциация. През различни периоди Председател на Висшия горскостопански съвет и Висшият съвет по лова, участник в създаването на "Бяла книга" 2007 и 2017 за горското стопанство. Участва в създаването на първата Национална стратегия за защита на горите и развитие на горското стопанство. Участва в работата на Световната организация на прехрана FAO отдел "Гори", в Комитета по дървесина към ООН, Женева, както и в дейности на различни европейски организации за подкрепа на страните от Източна Европа в преход в областта на горското стопанство.

инж. Николай Чолаков

инж. Николай Чолаков

Член на ОС

Собственик и управител на фирма
Инж. Николай Чолаков е роден през 1984 г. в гр. София. Завършва ХТМУ - гр. София, като магистър по "Икономика". Има степен бакалавър по "Индустриален мениджмънт". Собственик и управител е на частна фирма в сферата на офис материали и консумативи. Съдружник в международна компания за продажба и внос на нови и употребявани автомобили, както и в семейна фирма за производство на тестени изделия. Вярва, че е време да върнем на управленската карта на България можещите, знаещите, независимите, лидерите, хората с висок морал и ценности.

инж. Руслан Кенаров

инж. Руслан Кенаров

Член на ОС

Строителен хидроинженер
Руслан Кенаров е строителен хидроинженер. През 1977 г. се дипломира в специалност „Хидромелиоративно строителство“ във Висшият инженерно-строителен институт (днешен УАСГ), София. До 1989 г. работи като проектант в Института за проучване и проектиране „ВОДПРОЕКТ“. В периода 1989-1992 г. е експерт-консултант в „Mahab Ghodss Consulting Engineering Co.“ в Техеран, Иран. След това развива частна консултантска дейност. През 2008-2013 г. е председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на общинска фирма „Водоснабдяване и канализация“ ЕАД в София. От 2015 г. е държавен експерт в Министерството на земеделието, храните и горите и отговаря за сигурността и експлоатацията на 21 големи комплексни язовира. Смята, че развитието на селските райони е от първостепенно значение за страната. Увлича се от спорт, класическа и поп-рок музика, български театър. Семеен, с двама сина, завършили икономика и политология.

Йордан Тодоров

Йордан Тодоров

Член на ОС

Бизнесмен. Бивш служител на МВР
Йордан Тодоров е роден през 1985 г. в гр. Пазарджик От ранна детска възраст постъпва в редиците на местния Волейболен клуб "Хебър", където играе до навършване на пълнолетие. През 2004 г. завършва с отличие първия випуск с профил – "Информационни технологии и английски език" на СПТУ "Георги Бенковски" в гр. Пазарджик. През 2006 г. след отлично положени и издържани изпити е приет в Център за Специализация професионална подготовка към Академия на МВР-София, където завършва курс по "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред". Същата година е назначен като "младши експерт" в ОДП-София област. През 2012 г. напуска системата на МВР и влиза в частния сектор, като основава първата си компания. Не остава скрита и страстта му към автомобилните спортове, като през сезон 2021 г. става шампион на България – Крос Кънтри Рали клас Т2. Председател е на "Сдружение спортен клуб Хеброс Екстрийм". Също така е зам.-председател на "Сдружение водни спортове- Западни Родопи".

адв. Иво Лулчев

Адв. Иво Лулчев

Член на ОС

Адвокат и председател на Независимо сдружение "Екогласност"
Адв. Иво Лулчев има 24 години юридически опит в съдебна зала. Докторант е по наказателно право. Председател е на множество сдружения, някои от които: Независимо сдружение "Екогласност", пръвата правозащитна и екологична органицация; „Комитет за защита на потребителите“, която осъществява реална защита правата и законовите интереси на българският и европейски потребител. Сертифициран е като експерт в защитата на правата на човека и потребителите и е експерт по опазване на околната среда. Има сертификат и за оценка и акредитация на лечебни заведения. Той е избран за адвокат на 2020 година в „Национални правосъдни награди“, категория „Пробоно“.

Кольо Колев

Кольо Колев

Член на ОС

Земеделски стопанин.

Оперативен дежурен „Гражданска защита“ в Община Опан. Основните му дейности са свързани с осигуряване на бързо приемане на предупредителни сигнали и поръчки и доставка на информация до ръководството на услугата; организиране на уведомяване и събиране на управленския персонал на структурните подразделения на службата в съответствие с инструкциите; поддържа оперативна документация за участието на структурни подразделения на службата в изпълнението на спасителни операции в съответствие с инструкциите; предоставяне на информация за участието на службата в изпълнението на оперативни и спасителни операции. Занимава се още с отглеждане на застрашена, автохтонна порода овце, контрол и координация на развъдната дейност; наблюдение на животните и записване на данни за тяхното състояние; прецизна подготовка и управление при поддържането на здравето и условията на живот на животните.

Кольо Парамов

Кольо Парамов

Член на ОС

Финансов експерт, Народен представител от XXVI НС и бивш началник „Вътрешен контрол“ и ревизор на БНБ
Кольо Парамов е роден през 1954 г. в гр. Стара Загора. Възпитаник е на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ в град Стара Загора. Завършил е „Икономическа география“ и „Философия“ в СУ „Климент Охридски“ и „Международни икономически отношения“ в УНСС. Бил е кмет на промишлено селище Ерма река. Бил е зам.-директор на „Горубсо“ – Златоград, главен ревизор на БНБ. Бил е народен представител и член на бюджетна комисия. Работил е като началник „Вътрешен контрол“ на БНБ, също и като главен ревизор на БНБ.

Константин Пасков

Константин Пасков

Член на ОС

Председател е на сдружение "Българска федерация по кореш"
Константин Паков е роден през 1976 г. в село Твърдица, Република Молдова. Има висше образование като мениджър по "Човешки ресурси". Председател е на сдружение "Българска федерация по кореш" - поясна борба. Активно спортува и тренира джудо.

адв. Людмил Рангелов

адв. Людмил Рангелов

Член на ОС

Адвокат с 30-годишна практика
Адв. Людмил Рангелов е роден през 1947 г. в с. Конска – Пернишка област. Завършил е Юридическия факултет в СУ "Св. Климент Охридски". Работил е цели 17 години като следовател, а след това става адвокат. Той работи по нашумели и сложни дела. Има зад гърба си над 30-годишна практика в наказателните дела.

Максим Генчев

Максим Генчев

Член на ОС

Режисьор, политик и актьор с три национални награди
Максим Генчев е роден в старопрестолния град Видин през 1954 г. Завършва ВИТИЗ в класа на проф. Крикор Азарян и твори в най-престижните български театри. Притежава три национални награди за актьорско майсторство. Участва в 45 чуждестранни филма, в партьорство с Уилям Дефо, Джон Рийвс Дейвис, Рей Лиота, Рой Шайдър, Катрин Деньов, Лени Ван Долън , Макс фон Сюдофф, Брандауер, Кристоф Ламбер, Ричард Чембърлейн и др. През 2008 г. Максим Генчев дебютира като кинорежисьор с "Гераците". Следват филмите: "Преглед на вътрешните пространства", "Дякон Левски", с най-висок бокс офис за български филм – 4 милиона зрители и три награди от кинофестивала Дарбханга в Индия, "На педя от земята", с награда за режисура от West cost USA, "Смартфонът беглец", с награди от фестивали във Франция, Русия и САЩ. Филмът "Ботев" е заснет в резултат на всенародна кампания за набиране на средства. Излиза в кината на 3 март 2022 г., като в рамките на година събира над половин милион гледания. Филмите му са насочени към знаменити исторически личности, с мисия за опазване на националната памет и повдигане на родолюбивото самочувствие. В момента работи над нов филмов проект - "Свободата иска Караджата".

Мануел Манев

Мануел Манев

Член на ОС

Зъболекар
Д-р Мануел Манев е роден през 1995 г. в гр. Стара Загора. Средното си образование завършва в ПМГ "Никола Обрешков" гр. Казанлък – профил "Биология и химия". Висшето си образование получава в Медицински университет София – Факултет по дентална медицина. По професия е зъболекар. От 2022 г. развива собствена дентална практика заедно с неговия брат и колега д-р Мануел Манев.

Матей Генчев

Матей Генчев

Член на ОС

Кинорежисьор и продуцент
Матей Генчев е роден през 1999 г. Той е кинорежисьор и продуцент по професия. Завършва с отличен успех търговско-банковата гимназия през 2018 г. със специалност "Търговия - с френски език", след което записва едновременно кино-продуцентство и кино-режисура в престижния Arts University Bournemouth във Великобритания. През 2021 година завършва и двете си висши образования. Работил е в няколко продукции на BBC UK и има реализирани два пълнометражни филма с киноразпространение в България ("Бягай", 2019 и "Ботев", 2022). Интересите му са в областта на културата, където има и най-големи познания.

Мирослав Николов

Мирослав Николов

Член на ОС

Бивш национален състезател. Автор на спортни статии. Треньор по карате
Мирослав Николов е роден е в гр. Плевен през 1986 г. Завършва средното си образование в гр. Велико Търново. Завършва две висши образования редовно, като паралелно работи като охранител, провежда тренировъчни занимания и поддържа високо спортно майсторство. Той е спортна личност, бивш национален състезател, треньор по карате киокушинкай и фитнес треньор. Автор е на десетки статии свързани със спорта и здравословния начин на живот. Запален планинар и любител на екстремните спортове. Убеден в своите принципи и знания в областта на спорта и младежките дейности, той е готов да помогне за съживяването на българския спорт. Смята, че спортът трябва да стане неизменна част от държавната политика и национален приоритет.

Николай Чилингиров

Николай Чилингиров

Член на ОС

Бивш президент на Българската федерацията по таекуондо, хотелиер, ресторантьор
Николай Чилингиров е роден през 1965 г. в град Пловддив. Магистър от ПУ "Паисий Хилендарски", по "Приложна социална психология". Бакалавър от ПУ "Паисий Хилендарски" по "Физическо възпитание", както и по "Спортна педагогика". Бил е президент на Българската федерацията по таекуондо. Има четвърти дан в този стил както и дипломи за международен инструктор и международен съдия за цял свят. Бизнесът му е свързан с хотелиерство, ресторантьорство и охранителна дейност.

Оксана Желяпова

Оксана Желяпова

Член на ОС

Амбасадор в Българския културен център в Кишинев, Република Молдова
Оксана Желяпова е родена през 1983 г. в Република Молдова. Тя е юрист, магистър по "Право". Тя е амбасадор в Българския културен център в Кишинев, Република Молдова. Също така е Мисис България Вселена 2022 г. и Жена на годината с номинация за благотворителна кауза 2023 г.

отец Лъчезар Лазаров

отец Лъчезар Лазаров

Член на ОС

Енорийски свещеник, богослов и писател
"Отец Лъчезар Лазаров е роден през 1978 г. в гр. София. Той е енорийски свещеник, богослов и писател. Има средно богословско образование, следва начална и специална педагогика. Той е писател, поет, издател, член на Съюза на българските независими писатели и на ХТК "Искри", - с. Искрец. Пише от ученическите си години. Има издадени четири стихосбирки и две книги с проза и публицистика. Съставител е на "Антология на българската християнска поезия", т. I. Има над 500 публикации в националния и регионален печат. Той е главен редактор и издател на в. "ИСКРИ" – периодично месечно издание – страници за православие и култура. Защитник е на традиционните християнски ценности изповядва източно-православната вяра.

"

Петър Раев

Петър Раев

Член на ОС

Петър Раев е роден през 1989 г. в град Пловдив. В момента е четвърти курс студент във ВУСИ, специалност "Национална иигурност и антитерористична дейност". През 2020 г. завършва едногодишен курс за професионална квалификация, специалност "Икономика и мениджмънт". Развива и собствена компания, чиято дейност е в сферата на услугите. Занимава се активно с благотворителна дейност. Членува в онлайн групи за помощ на възрастни и социално слаби хора. Участва дейно и в организацията н абитуриентски балове на деца от социално слаби семейства. Друга кауза, която подкрепя силно е свързана с пострадали бездомни кучета.

адв. Пламен Джуров

адв. Пламен Джуров

Член на ОС

Адвокат
Адв. Пламен Джуров е роден през 1967 г. в град Котел. Завършва престижния Юридически факултет към Софийски университет "Св. Климент Охридски" през 1992 година. Магистър по "Право". През 1993 г. става член на Софийската адвокатска колегия. Към момента Пламен Джуров е адвокат на свободна практика с над 30 години опит в областта на правоприлагането.

Руска Киришева

Руска Киришева

Член на ОС

Дизайнер и предприемач
Руска Киришева е родена през 1982 г. в гр. Смолян, а от 2000 г. живее и работи в гр. Пловдив. По образование е бакалавър, специалност "Автоматика, информационна и управляваща техника", от Технически университет - София, филиал Пловдив. Занимава се с онлайн продажби и графичен дизайн. Непримирима е към случващото се в България и смята, че на държавата ни са ѝ необходими държавници с ясен план за бъдещето.

Севтин Реджеб

Севтин Реджеб

Член на ОС

Севтин Реджеб е роден през 1972 г. в с. Пчеларово, обл. Кърджали. Завършва ПУ "Паисий Хилендарски" – филиал "Любен Каравелов" гр. Кърджали, специалност "Педагогика". Работил е в областна администрация гр. Кърджали, както и в различни проекти в неправителствени организации.

Спас Абрашев

Спас Абрашев

Член на ОС

Икономист
Спас Абрашев е роден в град Карлово през 1993 г. Има завършено висше образование - бакалавър по "Икономика" и му предстои да се дипломира като магистър по "Право". Към момента работи към Министерство на земеделието в ПД Врана ЕАД. Освен това дава и правни консултации. Неговите интереси са в областта на културата, историята, народното творчество и културно наследство. Интересува се и от националното земеделие и животновъдство, като счита, че са едни от най-значимите отрасли.

Станислав Стоянов

Станислав Стоянов

Член на ОС

Собственик на транспортна компания
Станислав Стоянов е роден през 1981 г. в гр. Елин Пелин. През 2006 г. завършва Технически университет - София, специалност "Прецизна техника". Владее немски и английски език. Собственик е на средна транспортна компания.

staniu-simeonov

Станю Симеонов

Член на ОС

Работи в сферата на търговията
Станю Симеонов е роден през 1981 г. в гр. Пловдив. От 2002 до 2004 г. изучава "Фермерство" във Висше училище "Земеделски колеж" гр. Пловдив. Частен предприемач е от 2004 г. Работи в сферата на търговията. Притежава сериозен опит като земеделски производител. Ангажиран е с обществени проекти от 2012 г. Участвал е в изграждането и работата на структури на различни формации - партии и сдружения, както и организацията на избори за парламентарна и местна власт. Към сдружение "Център" се присъединява, тъй като обществото ни има нужда да бъде събудено за нов, съзидателен живот. Вярва, че с общи усилия можем да направим това.

stefan-gurgushinov

Стефан Гургушинов

Член на ОС

Експерт по международни отношения, сигурност и дипломация
Стефан Гургушинов е роден в гр. София. Има висше икономическо образование, магистърска степен по "Международни икономически отношения" от УНСС. Притежава бакалавърска степен от УНСС, специалност "Икономика на индустрията". Стартира професионалния си опит в сферата на туризма като работи във водещи британски туроператорски ферми. Продължава кариерата си в държавната администрация в сферата на националната сигурност. Работи в МВнР, като е командирован на задгранична работа в Казахстан и Иран. Притежава експертиза в об частта на международните отношения, сигурността и дипломацията. Има отлични познания по процесите в Централна Азия и Близкия изток.

Стойчо Чичеков

Стойчо Чичеков

Член на ОС

Роден през 1955 г. в гр. Казанлък. Завършва МГ – Казанлък.
Образованието си продължава в ПУ "П. Хилендарски", където придобива магистърска степен по “Математика“. По-късно придобива и бакалавърска степен по "Банки и банково дело" в УНСС. Специализира "Автоматизация на инженерния труд и управление на ГАПС" в БАН. Завършва курс по "Мениджмънт на пенсионни фондове" в Института MASHAV в Израел. Има завършени курсове по ИСО. Започва работа като системен програмист в "Арсенал", Казанлък. Участва в съвместни разработки с БАН и ЦНИКА по създаване на антропоморфен робот и стендове за изпитания на вибрации. Работи като директор ИТ в Банксервиз, Софиябанк, ДСК и др. Държавен служител към БАБХ и Държавна Агенция “Електронно управление“. Към момента пенсионер и работи на свободна практика. Основател е на Бизнес клуб "Казанлък". Съучредител на РОТАРИ клуб Казанлък и член на РОТАРИ София. Съучредител на БАПО. Съучредител и член на УС на фондация "ГИС Трансфер център" гр. София, с участието на БАН и ТУ – София. Мандат 2003-2007 г. е Общински съветник в Казанлък.

Стоян Иванов

Стоян Иванов

Член на ОС

Магистър по "Финанси" от Queen Mary University of London
Стоян Иванов е роден в гр. Ботевград през 1994 г. Завършва бакавалърска степен "Международно право" в Coventry University, UK и магистърска степен по "Финанси" в Queen Mary University of London. Още по време на следването си започва стаж в GES (Global Experience Specialists) като малко преди завършването му е предложенна постоянна длъжност във финансовия отдел на компанията. През 2019 г. се прибира в България и започва собствен бизнес в сферата на търговията с горива и петролни продукти. В момента управлява Център за помощен персонал на големи компании в сферата на информационните технологии.

teodor-mladenov

Теодор Младенов

Член на ОС

Предприемач, инвеститор и собственик на частен бизнес
Теодор Младенов е роден през 1996 г. в град Своге. По образование е магистър по "Мениджмънт на търговската дейност". По професия е предприемач, инвеститор собственик на частен бизнес. Интересува се от политика, финанси и др.

Тихомир Манев

Тихомир Манев

Член на ОС

Зъболекар
Д-р Тихомир Манев е роден през 1995 г. в гр. Стара Загора. Средното си образование завършва в ПМГ "Никола Обрешков" гр. Казанлък – профил "Биология и химия". Висшето си образование получава в Медицински университет София – Факултет по дентална медицина. По професия е зъболекар, който обожава работата си. От 2022 г. развива собствена дентална практика заедно с неговия брат и колега д-р Мануел Манев.

Цветостин Цветков

Цветостин Цветков

Член на ОС

Национален състезател и треньор по ръгби
Цветостин Цветков е роден през 1990 г. в гр. Берковица. Той е национален състезател по ръгби и треньор на националния отбор на България по ръгби за юноши. Средното си образование завършва в Лесотехническата професионална гимназия в гр. Берковица, а висшето си образование в НСА "Васил Левски" София. Дипломант е по "Местно самоуправление" в УНСС. Основната дейност, в която е профилиран и се развива е в сферата на спорта – като педагог, треньор, организира и управлява успешно различни спортни проекти и мероприятия. В момента е общински съветник в Община Берковица. От години се занимава и с различни обществени и доброволчески инициативи, свързани с подпомагане на хора в нужда, оказване на спомагателна дейност на бедстващи домакинства, поддържане чистотата на обществени места и тяхното облагородяване.

Юри Стайков

Юри Стайков

Член на ОС

Собственик на частен бизнес и бивш финансов ревизор
Юри Стайков е роден в град Добрич през 1956 година. Завършил е СОУ "Димитър Благоев" в гр. Пловдив. Учи в Киевския институт за народното стопанство с четири специалности, сред които и "Банково дело". Работил е като финансов ревизор към Комитета за отдих и туризъм. Бил е и председател на борда на директорите на "Кристал банк "АД. След това се занимава с частен бизнес.